Udhëtimi ynë shkollor në Kalanë Bilstein

Nga data 22 deri në 24 maj 2024 ne – klasa 4 – shkuam në Kalanë Bilstein. U takuam në Altenhundem dhe filluam të ecnim. Ngjitja ishte mjaft e vështirë. Në mes bëmë një pushim. Destinacioni ynë i parë ishte Hohe Bracht. Nga atje ne mund të shihnim mbi të gjitha luginat. Më pas ecëm në shesh lojërash në Bilstein dhe hëngrëm pica. Pastaj shkuam në kështjellë. Fillimisht u zhvendosëm në dhoma. Çdo dhomë kishte emrin e vet. Më vonë kur mbaruam dolëm dhe dëgjuam rregullat e kështjellës. Pastaj takuam ekipin tonë Till dhe luajtëm lojëra të lezetshme në terrenin e kështjellës. Në mbrëmje shkuam në një shëtitje natën. Ditën e dytë pas mëngjesit shkuam në pyll. Aty punuam në grupe për të ndërtuar mbetje të mëdha mermeri pa materiale natyrore. Ato duhet të përfshijnë një kthesë djathtas, një kthesë majtas, një kërcim dhe një nënkalim. Të gjithë grupet dolën mirë. Pas pushimit të drekës u kthyem në pyll. Litarët ishin shtrirë midis dy pemëve. Ju mund ta lini grupin t’ju tërheqë në këto litarë. Ishte shumë emocionuese dhe e lezetshme. Pas darkës filluam festën tonë në disko. Aty luanim edhe lojëra argëtuese. Të nesërmen në mëngjes hëngrëm mëngjes dhe paketuam gjërat. Prindërit tanë na morën në kështjellë. Ishte një udhëtim i mrekullueshëm shkollor!

Edda dhe Jasmine

Scroll to Top