Dita e Gjyshërve 2022

Pas një pauze dyvjeçare për shkak të pandemisë, Dita e Gjyshërve më në fund mund të mbahej sërish në shkollën fillore St. Katharina. Salla e xhirimit e dekoruar për Krishtlindje, të cilën klubi i qitjes e kishte vënë në dispozicion për festën, u mbush shumë shpejt mëngjesin e së premtes. Festa filloi me një meshë dhe u përmbyll me një program të larmishëm.
Të gjithë gjyshërit gjetën një vend për t’u ulur dhe më pas shijuan një mëngjes të bollshëm me nipërit e tyre në tryezën e gjatë e të zbukuruar.

Prindërit, me mbështetjen e mësuesve dhe kujdestares, e kishin projektuar dhe dekoruar dhomën e qitjes një ditë më parë. Prindërit janë kujdesur edhe për mirëqenien e tyre fizike duke dhuruar ëmbëlsira dhe sanduiçe.

Fryma e Krishtlindjes u shfaq shpejt falë trukeve të Krishtlindjeve të nxënësve të klasës së tretë dhe të katërt. Pasuan shumë shfaqje dhe këngë, të cilat i kishin përgatitur edhe nxënësit e klasës së parë dhe të dytë. Në fund të gjithë së bashku në një grup të madh kënduan “Gëzuar Krishtlindjet”. Festa u mbyll me këtë mesazh Krishtlindjesh. Gjyshërit u larguan nga festa e Krishtlindjeve me fytyra të shndritura dhe sytë e fëmijëve që shkëlqenin treguan se përgatitja e gjerë ia kishte vlejtur sërish.

Faleminderit të gjitha duarve ndihmëse që bënë të mundur këtë ditë.

Scroll to Top