Koncert shkollor 2024

Të mërkurën, më 10 prill, klasat 3a, 3b dhe 4 shkuan në PZ në Meggen. Aty u zhvillua koncerti vjetor shkollor me Filarmoninë e Westfalisë së Jugut. Nën moton “Globetrotter – Muzikë nga Gjermania, Evropa dhe Bota”, nxënësit shkuan në një udhëtim (fantazi) nëpër botë.

Ka pasur shumë praktikë në klasën e muzikës gjatë javëve të fundit. Një këngë udhëtimi u këndua në marshimin e famshëm “Pomp and Circumstance” nga Edward Elgars. Kishte gjithashtu një vallëzim flamujsh në një kanaçe nga Jaques Offenbach. Për ta bërë këtë, nxënësit realizuan flamuj të ndryshëm të vendit në orën e artit dhe praktikuan koreografinë me flamujt. Tuba u prezantua edhe si instrument muzikor i vitit. Pati edhe goditje trupore në melodinë “Wellerman”.

Të gjithë kënduan e kërcenin me zell dhe u mahnitën nga orkestra e madhe.

Scroll to Top