Gatim me Schwermers

Fëmijët e OGS u ftuan në Hotelin dhe Restorantin Schwermer të Premten, 26 Prill 2024. Fëmijët dhe kujdestarët e tyre u takuan me z. David dhe z. Bernhard Schwermer dhe gatuan petulla me mollë së bashku.

Falë projektit të pulës, tema e vezëve është aktualisht shumë e pranishme tek fëmijët. Fëmijët ishin në gjendje të merrnin vezët për petullat nga kofa e pulave të Schwermers dhe të merrnin një përshtypje se si do të jetojnë më vonë zogjtë e çelur. Duke i përpunuar më vonë vezët, ata mësuan se jo vetëm që lind një jetë e re nga vezët, por se ato janë edhe pjesë e ushqimit tonë. Fëmijët mësuan gjithashtu se lëvozhgat e vezëve nuk duhet t’i hidhni, por mund t’i vendosni në kompost ose t’ua jepni pulave për t’i ngrënë.

Pas mbledhjes së vezëve, çdo fëmijë mori një kapelë kuzhine me emrin e tij dhe një certifikatë të personalizuar kuzhine.

Z. Bernhard Schwermer u mbështet nga fëmijët gjatë gatimit. Atyre iu lejua të prisnin mollët dhe të kishin një fjalë për madhësinë e petullave. Ndërkohë, fëmijët e tjerë po shtronin tryezën në restorant. Pasi hëngrën, fëmijët ndihmuan në pastrimin e tryezës dhe falënderuan të gjithë për një pasdite të mrekullueshme.

Në të ardhmen, familja Schwermer dhe OGS dëshirojnë të vazhdojnë të punojnë së bashku në projekte të ndryshme dhe së bashku të zgjerojnë shumëllojshmërinë e ofertave në Shkollën Fillore St. Katharina.

Scroll to Top