Pulat në OGS

Pulat janë çelur në OGS gjatë tre javëve të fundit.
Gjithsej 33 vezë u vendosën në inkubator. Fëmijët kontrollonin çdo ditë për të parë nëse temperatura dhe lagështia ishin të sakta – me sukses. 29 vezë u zhvilluan më tej dhe 26 zogj u çelin.

Pasi u thanë zogjtë, ato u zhvendosën në një kotec të vogël. Për një javë ata ishin në gjendje të vëzhgonin sesi të vegjlit rriteshin, mësonin gjëra të reja dhe u zhvilluan më tej. Edhe klasat e shkollës erdhën për të vizituar dhe për të parë zogjtë.
Projekti u mundësua nga Z. Korte, një fermer nga Heggen. Më pas i merr zogjtë dhe i rrit. Është e mundur që projekti të përsëritet sërish vitin e ardhshëm.

Scroll to Top